Bloggpost image

2022-10-21

Nyfiken på digitala tjänster och verktyg?

Att hänga med i den tekniska utvecklingen är inte alltid så lätt. Utvecklingen går rasande fort och det som man lärde sig igår kanske inte gäller idag eller så finns det ett bättre sätt att göra det på.

Nedan listar vi tips på organisationer dit man kan vända sig, antingen via telefon eller fysiskt, för att få hjälp och lära sig mer om datorer, appar och digitala tjänster.  
PTS logga
Digitalhjälpen - Post och Telestyrelsen

Umgås, handla mat, betala räkningar, se på TV eller läsa tidningen. Det mesta som du kan göra i det verkliga livet kan du även göra digitalt.

På Digitalhjälpen hittar du tips om användbara tjänster och praktiska guider för att komma igång.

Besök  Digitalhjälpen
Digitalidag

Digitalidag är en folkbildningsrörelse som tillsammans med aktörer, från alla sektorer i samhället, bidrar för att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen.

Fram till den 11/11 mellan klockan 10.00-13.00 kan du ringa till Ring Digitalidag – 010-550 25 00. Dit kan du som har frågor om digitala verktyg och tjänster ringa in för att få hjälp, men även vägledning om var du kan vända dig för att få hjälp på den plats där du bor!

Växeln, bemannas av flertalet Digitalidag-aktörers medarbetare, och har möjliggjorts i samarbete med Post- och telestyrelsen (PTS).

Ring 010-5502500 för att få svar på dina frågor.
logotyp
SeniorNet

SeniorNet Sweden är riksorganisationen i ett nätverk bestående av lokala föreningar runt om i landet.

Respektive lokal förening har en egen styrelse och lägger själv upp studieprogram och övrig verksamhet.

De lokala föreningarna erbjuder support, praktiskt stöd, utbildning och inte minst en intressesocial gemenskap.

Hitta din lokala förening och läs mer som SeniorNet genom att klicka här

Tillbaka